EFT Tapping

EFT/Tapping (Emotional Freedom Techniques)

Emotional Freedom Techniques (EFT) on yksinkertainen ja tehokas tunnejumien lievittämiseen ja purkamiseen tähtäävä terapeuttinen menetelmä, jossa sormenpäillä kevyesti taputetaan kehossa olevia akupisteitä sekä samanaikaisesti ajatellaan itselle haitallista ongelmaa tai asiaa. Se on amerikkalaisen Gary Craigin kehittämä energiapsykologian menetelmä ja sitä kutsutaan joskus ”akupunktioksi ilman neuloja”. Se yhdistää kiinalaisen lääketieteen ja modernin psykologian. EFT:n perushoitosarja on helppo oppia ja sitä voi hyödyntää erilaisten ongelmien hoitamisessa. Energiapsykologian mukaan minkä tahansa ongelman perussyy on häiriö kehon energiasysteemissä, jota tiettyjen akupisteiden avulla pyritään tasapainottamaan ja vapauttamaan negatiivinen tunnetila.

EFT-terapialla on saatu erinomaisia tuloksia mm. erilaisten pelko- ja jännitystilojen hoidossa (esim. paniikkihäiriöt, lento- ja vesipelko ja esiintymisjännitys), kehon kipujen lievityksessä sekä painonpudotuksessa. Jo yhden EFT-session tuloksena negatiiviset ajattelumallit ja niihin kytkeytyvät muistot voivat keskeytyä ja jopa hävitä, nopeasti ja helposti. EFT on itsehoitomenetelmä, jota voi käyttää missä ja milloin vaan.

EFT:n ja Life Coachingin yhdistelmä voi auttaa mm. yhteyden löytämisessä itseen, painonpudotuksessa, syömishäiriöiden korjaamisessa, paniikkikohtauksien poistamisessa, ihmissuhteiden parantamisessa, uuden uran löytymisessä, äitiyteen valmistautumisessa, kehon kipujen vähentämisessä sekä kaikenlaisen stressin vähentämisessä. Rekisteröinnissä EFT-taputtelulla poistetaan piirtämisenpelko.