Laulunkieltä & äänenhuoltoa

”Silmät on sielun peili, mutta ääni itse sielu”

Tähtipajoilla tarjotaan Laulunkielen yksityistunteja. Opetusta voi tilata myös ryhmille.

Lauluja voi laulaa lukuisilla eri tavoilla. Laulun voi laulaa läpi tai laulun voi tulkita. Hänellä, joka laulun tulkitsee riittää kuulijoita. Tulkinnassa on aina ripaus omaa ja ripaus lainattua elämää, itku ja ilokin ovat äänen sisaria. Laulunkieli on keino ilmaista itseään syvemmin ja rohkeammin sekä kuunnella avoimemmin muita.

Luonnollinen ja persoonallinen laulu on tavoite. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta laulamisesta – halu tutustua ääneesi riittää. Rohkeutta, uskallusta ja tarinankerrontaa voi harjoitella. Laulutaito kasvaa ilmaisusta ja tulkinnasta ja ilmaisutaitoa voi aina kehittää ja selkeyttää.

Haluatko ilahduttaa ystävääsi juhlatilaisuudessa tai rakentaa syntymäpäivillesi oman laulu – tai runoillan omasta elämäntarinastasi?

Puhe on ehkä tärkein ilmaisukeinomme. Puheeseen pätevät samat lainalaisuudet kuin luonnolliseen lauluun. Oletko tyytyväinen omaan ääneesi, sen sävyihin, intonaatioihin, kestävyyteen, tulkitaanko sinua väärin äänen perusteella?
Etsimällä puhetta, laulua ja hengitystä estävät lukot löydämme samalla avaimet ja oman äänen – näin mieli ja ilmaisu kevenee, elämänilo kasvaa.